Om KPKKoll på kontot är en före detta ekonomisk katastrof som en dag bestämde sig för att bli miljonär. 
Jag är uppväxt i en mycket vänsterpräglad familj där det aldrig pratades om pengar, huvudsakligen för att det aldrig fanns några. 

Under hela min uppväxt var jag helt okunnig angående allt som hade med ekonomi att göra, utan någon finansiell uppfostran i varken hemmet eller skolan gav jag mig ut i livet utan att kunna hantera pengar. 

Under mina första år på arbetsmarknaden var ekonomin under godkänt, jag slösar och handlar för mer än vad jag tjänar och lever under de första åren mycket skuldsatt och fullt upptagen med att betala tillbaka mina lån. Ett stort svart hål slukade alla mina pengar. Spara och investera var ord som inte fanns i vokabulären

En vacker dag fick jag nog och bestämde mig för att rensa upp i mitt ekonomiska träsk, det är otroligt stressigt och krävande att springa efter pengar hela dagarna och att aldrig veta om man ska kunna betala sina räkningar. 

Jag fick hjälp av en god vän att städa upp och började så smått att räta upp kursen på det sjunkande skeppet. Jag börjar betala av mina skulder, utgifter kortades av, jag slutar att handla på kredit, ett sparkonto öppnas, jag börjar läsa om aktier. Dörren till en ny värld öppnas och mitt liv tog en ny riktning.

Idag är jag bosatt på heltid utomlands på sydligare breddgrader och surfar varma vågor under solen. Jag är skuldfri, sparar minst 50% av min inkomst varje månad, investerar i aktier och fonder och jobbar målmedvetet mot min första miljon kronor. 

Kommentarer